Home / Moto2 / Moto3 / GP Malezji: Brad Binder najlepszy w rozgrzewce

GP Malezji: Brad Binder najlepszy w rozgrzewce

Na krótko przed sesją Warm-up poznaliśmy nowego mistrza świata Moto2: po kontuzji w sobotę Thomas Luthi nie wystartuje na Sepang, zatem walka o tytuł zakończyła się. Franco Morbidelli, który w takich okolicznościach zapewnił sobie mistrzostwo świata, uzyskał gorszy czas rozgrzewki od Brada Bindera, który ostatnio w Australii pierwszy raz stał na podium Moto2. Trzeci czas uzyskał Francesco Bagnaia.

Kliknij, aby pominąć reklamy
# Kierowca Zespół Czas Okr. Start
1. Binder B. Red Bull KTM Ajo 2:06.569 10
2. Morbidelli F. Estrella Galicia Marc VDS +0.109 10
3. Bagnaia F. Sky Racing Team VR46 +0.124 8
4. Oliveira M. Red Bull KTM Ajo +0.178 10
5. Marquez A. Estrella Galicia Marc VDS +0.271 9
6. Pasini M. Italtrans Racing Team +0.429 9
7. Syahrin H. Petronas Raceline Malaysia +0.685 9
8. Schrotter M. Dynavolt Intact GP +0.757 9
9. Nakagami T. Idemitsu Honda Team Asia +0.853 9
10. Vinales I. SAG Team +0.982 10
11. Locatelli A. Italtrans Racing Team +0.987 10
12. Fernandez A. Speed Up +1.016 9
13. Cortese S. Dynavolt Intact GP +1.017 8
14. Pons A. RW Racing GP +1.071 10
15. Quartararo F. Paginas Amarillas HP 40 +1.096 9
16. Gardner R. Tech 3 +1.233 9
17. Manzi S. Sky Racing Team VR46 +1.249 9
18. Corsi S. Speed Up +1.252 9
19. Nagashima T. Teluru SAG Team +1.286 10
20. Pons E. Paginas Amarillas HP 40 +1.292 9
21. Baldassarri L. Forward Team +1.334 9
22. Raffin J. Garage Plus Interwetten +1.552 9
23. Marini L. Forward Team +1.558 9
24. De Angelis A. Tasca Racing +1.590 9
25. Vierge X. Tech 3 +1.592 8
26. Pawi K. I. Idemitsu Honda Team Asia +1.615 9
27. Lecuona I. Garage Plus Interwetten +1.749 10
28. Pratama D. E. Federal Oil Gresini +2.156 9

Kliknij, aby pominąć reklamy

AUTOR: sdnowy

Fan sportów motorowych każdego rodzaju - w szczególności Formuły 1, poprzez wyścigi motocyklowe, rajdy samochodowe, a na żużlu kończąc. Na portalu MOTOGP.PL pisze regularnie od 2009 roku.

Dodaj komentarz

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
26 zapytań w 0,764 sek