Home / MotoGP / GP Włoch: Hernandez najlepszy w mokrym FP1

GP Włoch: Hernandez najlepszy w mokrym FP1

Yonny Hernandez

Yonny Hernandez z satelickiego zespołu Ducati uzyskał najlepszy czas podczas pierwszej piątkowej sesji treningowej. Tylko połowa stawki zdecydowała się na przejechanie przynajmniej jednego pomiarowego okrązenia. Hernandez pokonał w sumie dziesięć kółek. Drugi czas należał do Scotta Reddinga, trzeci był Cal Crutchlow.

Kliknij, aby pominąć reklamy

Wyniki FP1 w MotoGP przed GP Włoch na torze Le Mans:
1.
Yonny Hernandez COL Aspar MotoGP Team (Desmosedici GP14.2) 1m 54.199s [Lap 10/10] 326km/h (Top Speed)

2. Scott Redding GBR Octo Pramac Yakhnich (Desmosedici GP15) 1m 54.973s +0.774s [12/12] 335km/h
3. Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V) 1m 55.334s +1.135s [12/12] 326km/h
4. Bradley Smith GBR Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1) 1m 55.659s +1.460s [12/12] 330km/h
5. Michele Pirro ITA Ducati Team (Desmosedici GP) 1m 56.411s +2.212s [8/8] 333km/h
6. Maverick Viñales ESP Team Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 56.966s +2.767s [8/8] 330km/h
7. Eugene Laverty IRL Aspar MotoGP Team (Desmosedici GP14.2) 1m 58.757s +4.558s [10/10] 317km/h
8. Alvaro Bautista ESP Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 59.101s +4.902s [6/6] 309km/h
9. Andrea Iannone ITA Ducati Team (Desmosedici GP) 1m 59.808s +5.609s [5/6] 325km/h
10. Tito Rabat ESP Estrella Galicia 0,0 Marc VDS (RC213V)* 2m 00.742s +6.543s [18/18] 305km/h
11. Loris Baz FRA Avintia Racing (Desmosedici GP14.2) 2m 01.163s +6.964s [17/17] 313km/h
12. Hector Barbera ESP Avintia Racing (Desmosedici GP14.2) 2m 01.800s +7.601s [5/5] 310km/h

Kliknij, aby pominąć reklamy

Źródło: crash.net

AUTOR: Paweł Krupka

Fan sportów motorowych każdego rodzaju - w szczególności Formuły 1, poprzez wyścigi motocyklowe, rajdy samochodowe, a na żużlu kończąc. Na portalu MOTOGP.PL regularnie od 2009 roku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
127 zapytań w 1,235 sek