Home / MotoGP / Hector Barbera coraz lepszy

Hector Barbera coraz lepszy

Całkowici debiutanci w klasie MotoGP, czyli zespół Paginas Amarillas Aspar i jego zawodnik Hector Barbera radzą sobie coraz lepiej wśród najszybszych motocyklistów świata. Pomimo, iż Hiszpan nie ma w zespole tak znakomitego partnera jak choc

Całkowici debiutanci w klasie MotoGP, czyli zespół Paginas Amarillas Aspar i jego zawodnik Hector Barbera radzą sobie coraz lepiej wśród najszybszych motocyklistów świata. Pomimo, iż Hiszpan nie ma w zespole tak znakomitego partnera jak chociażby Ben Spies, szybko się uczy i radzi sobie z motocyklem 800cc bardzo dobrze. Hector Barbera był jednym z zawodników, którzy rzadko zjeżdżali z toru w ciągu dwóch dni testów w Malezji. W rezultacie Hiszpan pokonał łącznie 114 pełnych okrążeń obiektu w Sepang. Najlepszy czas udało mu się uzyskać w piątkowe popołudnie i był on równy 2:05.080, co oznacza, że Barbera poprawił swój wynik z poprzednich testów o ponad sekundę. Już za dwa i pół tygodnia zawodnicy Motocyklowych Mistrzostw Świata będą mieli ostatnią szansę na przygotowanie swoich motocykli do sezonu 2010. Dobrze się składa, iż zarówno ostatnie testy, jak i inauguracja sezonu będą miały miejsce na tym samym obiekcie w Katarze. Hector Barbera, trzynasta pozycja, czas: 2:02.080, okrążeń 52, : ”Od rana w piątek, próbowaliśmy kilku różnych ustawień motocykla. Całkiem szybko znaleźliśmy te najwłaściwsze, co momentalnie przełożyło się na nasze wyniki. W końcu udało mi się zjechać do 2min2.08sek, czyli o sekundę mniej niż trzy tygodnie temu. Wracam do domu usatysfakcjonowany, chociaż wiem, że mogłem osiągnąć więcej. Znakomicie spisuje się przód motocykla, co sprawia, że czuję się na torze bardziej komfortowo i pozwala mi zdobywać coraz lepsze rezultaty. Szkoda, że testy trwały tak krótko, dlatego mam teraz zamiar ostro trenować w domu, aby być w jak najlepszej formie podczas ostatniego spotkania przed rozpoczęciem sezonu w Katarze.”

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
18 zapytań w 0,708 sek