Home / MotoGP / Tamada zadowolony z pierwszego dnia treningów

Tamada zadowolony z pierwszego dnia treningów

Dzisiaj rozpoczęła się czternasta runda zawodów w Motocyklowych Mistrzostwach Świata właśnie na australijskim torze Phillip Island. Zawodników przywitała zimna pogoda, a temperatura powierzchni toru wynosiła zaledwie 15 stopni. Mimo to Konica Minolta HDzisiaj rozpoczęła się czternasta runda zawodów w Motocyklowych Mistrzostwach Świata właśnie na australijskim torze Phillip Island. Zawodników przywitała zimna pogoda, a temperatura powierzchni toru wynosiła zaledwie 15 stopni. Mimo to Konica Minolta Honda Team potrafiła dobrze ustawić motocykl japońskiego kierowcy Makoto Tamady, który ukończył wolny trening ze swoim najlepszym czasem okrążenia 1’31.346.

Makoto Tamada: „Jestem całkiem zadowolony z pracy mechaników jaką dzisiaj dla mnie zrobili bym osiągnął swój najlepszy czas. Moja Honda RC211V jest prawie dobrze przygotowana i myślę że następne moje występy pójdą mi o wiele lepiej. Myślę, że wciąż mam możliwości na osiąganie lepszych rezultatów. Jutro pragnę przejechać sesję kwalifikacyjną na najlepszych ustawieniach i zrobić dobry użytek ze swojego motocykla. Jutro także będzie ważny dzień co do wyboru opon na wyścig, mamy jeszcze do wyboru i przetestowania dwa albo trzy komplety opon”.
Giulio Bernardelle — dyrektor techniczny Konica Minolta: „Tego ranka mogliśmy jeszcze swobodnie pracować nad ustawieniami motocykla, ale jutro czeka nas bardzo ciężka praca. Musimy skupić się na testach i końcowym wyborze opon na wyścig. Michelin dostarczył nam na ten wyścig więcej opon niż dotychczas więc ta sytuacja wprawiła nas w dogodnej pozycji, by znaleźć najbardziej zadowalające rozwiązanie doboru opon na wyścig dla Makoto. Ciągle musimy wiele poprawiać w jego motocyklu, chcemy by był zadowolony z jego pracy i naszego zaangażowania”.

Konica Minolta Honda

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
142 zapytań w 1,324 sek