Home / WSS / Pierwsza część kwalifikacji dla Lowesa

Pierwsza część kwalifikacji dla Lowesa

Już po raz kolejny w tym sezonie, zawodnik lubelskiego zespołu „Bogdanka” – Sam Lowes, prezentuje świetną dyspozycję. Podczas pierwszej części kwalifikacji na torze Misano World Circuit, uzyskał najlepszy czas i jest na najlepszej drodze, aby po raz kolejny wywalczyć Pole Position. Drugą pozycję zajmuje turecki zawodnik Kenan Sofuoglu, trzeci czas „wykręcił” Broc Parkes a prowizoryczny pierwszy rząd zamyka Jules Cluzel.

Nie najlepiej w tej części kwalifikacji poradzili sobie dwaj pozostali kierowcy polskiego zespołu. Mathew Scholtz z czasem 1’41.321sek zajął 18 pozycję, a zastępujący swojego brata – kontuzjowanego Pawła SzkopkaMarek, po pierwszej sesji zajmuje 28 pozycję, ze stratą ponad 4 sekund do #11.Zawodnicy będą mieli jeszcze szanse na poprawę swoich czasów podczas jutrzejszej – drugiej części kwalifikacji, która odbędzie się o godzinie 16:05.

 

Wyniki pierwszej części kwalifikacji (pierwsza 15):

1. Sam Lowes          GBR Bogdanka PTR Honda CBR600RR    1m 38.987s
2. Kenan Sofuoglu     TUR Kawasaki DeltaFin ZX-6R        1m 39.210s
3. Broc Parkes        AUS Ten Kate Honda CBR600RR        1m 39.265s
4. Jules Cluzel       FRA PTR Honda CBR600RR             1m 39.276s
5. Stefano Cruciani   ITA Puccetti Kawasaki ZX-6R        1m 39.661s
6. Fabien Foret       FRA Intermoto Step Kawasaki ZX-6R  1m 39.898s
7. Alex Baldolini     ITA Power Team Suriano Triumph 675 1m 39.904s
8. Ronan Quarmby      RSA PTR Honda CBR600RR             1m 40.143s
9. Vittorio Iannuzzo  ITA Power Team Suriano Triumph 675 1m 40.162s
10. Roberto Tamburini ITA Lorini Honda CBR600RR          1m 40.191s
11. Massimo Roccoli   ITA Yakhnich Yamaha YZF-R6         1m 40.272s
12. Raffaele de Rosa  ITA Lorini Honda CBR600RR          1m 40.275s
13. Jed Metcher       AUS Team RivaMoto Yamaha YZF-R6    1m 40.761s
14. Imre Toth         HUN Team Toth Honda CBR600RR       1m 40.874s
15. Valentin Debise  FRA SMS Racing Honda CBR600RR    1m 40.909s

AUTOR: migal

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
126 zapytań w 1,350 sek