Home / Moto2 / Zawodnicy MZ rozpoczną sezon na różnych zawieszeniach

Zawodnicy MZ rozpoczną sezon na różnych zawieszeniach

Niemiecki zawodnik rozpocznie sezon na produktach firmy FTR, podczas gdy jego partner będzie kontynuował rozwój zawieszeń MZ.

Zawodnicy fabrycznego zespołu MZ, Max Neukirchner oraz Anthony West podczas ostatnich przedsezonowych testów, które rozpoczynają się już 4 marca oraz w trakcie otwierającej sezon Mistrzostw Świata rundzie w Katarze, używać będą różnych zestawów zawieszeń. Słynący ze świetnej jazdy po mokrym torze Australijczyk, dla którego będzie to już drugi sezon na MZ używać będzie nowatorskiego tylnego wahacza wykonanego ze stali, który jest własnym pomysłem MZ oraz zmodyfikowanego zawieszenia przedniego koła. Niemiec czekający na swój pierwszy sezon w wyścigach Grand Prix po tym jak przeniósł się z kategorii World Superbike korzystać będzie z brytyjskich produktów firmy FTR.

 Pierwotny plan, który zakładał start obydwu zawodników zespołu na zawieszeniu MZ musi zostać przełożony na późniejszy termin jako, że opóźnia się produkcja niektórych elementów konstrukcyjnych niemieckich rozwiązań.

Nasze zawieszenia będą także bazą dla ulicznej repliki naszego prototypu Moto2. Są rzeczy w procesie produkcyjnym motocykla, których po prostu nie da się przyspieszyć. Musieliśmy znaleźć jednak rozwiązanie tymczasowe by umożliwić naszym zawodnikom rywalizację na najwyższym poziomie już w pierwszym wyścigu.” Powiedział Martin Wimmer.

 

Po bliższym przyjrzeniu się możliwościom wyjścia z tej sytuacji wybór był oczywisty. „Karel Abraham wygrał ostatni wyścig zeszłego sezonu właśnie na tym zawieszeniu”, dodał. Dobrze wiemy co możemy osiągnąć z tym motocyklem i zrobimy co tylko w naszej mocy, ostrożnie analizując i porównując dane dostarczone przez obu kierowców. Mogą być to interesujące wskazówki przydatne w dalszym rozwoju zawieszeń MZ."

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
133 zapytań w 1,177 sek