Home / MotoGP / 250cc: Gabor Talmacsi najlepszy w czasie treningu – Grand Prix Kataru

250cc: Gabor Talmacsi najlepszy w czasie treningu – Grand Prix Kataru

Gabor Talmacsi, który debiutuje w klasie 250cc, w pięknym stylu rozpoczął swoją przygodę z klasą ćwierćlitrową. Węgier był najszybszy w czasie piątkowego treningu.

Gabor, który reprezentuje zespół Balaton Racing Team 250cc, osiągnął rezultat 2’0Gabor Talmacsi, który debiutuje w klasie 250cc, w pięknym stylu rozpoczął swoją przygodę z klasą ćwierćlitrową. Węgier był najszybszy w czasie piątkowego treningu.

Gabor, który reprezentuje zespół Balaton Racing Team 250cc, osiągnął rezultat 2’01.902 i wyprzedził drugiego Alvaro Bautiste o 0,041 sekundy. Trzeci był Mattia Pasini, który rok temu wygrał pierwszy nocny wyścig w Katarze.

Czwarty dziś był były kierowca KTM — Hiroshi Aoyama. Japończyk udowodnił, że zmiana motocykla nie stanowi dla niego żadnych problemów i na Hondzie również potrafi uzyskać dobre rezultaty. Piąty czas osiągnął Hector Barbera, który powraca do ścigania po ciężkiej kontuzji kręgosłupa.

Tajski kierowca Ratthapark Wilairot osiągnął czas identyczny jak Barbera. Za nim znalazł się dziś Thomas Luthi. Zaskoczeniem było zdobycie przez Julesa Cluzela ósmej lokaty. Francuz wyprzedził Lukasa Peska, Hectora Faubela i Mistrza Świata klasy 125cc Mike di Meglio.

Mistrz Świata 2008 — Marco Simoncelli — był dzisiaj 16. jednak jego czas usprawiedliwia fakt, że we wtorek przeszedł operację złamanej kości łódeczkowatej nadgarstka. Patrząc na ten aspekt można powiedzieć, że to rewelacyjny rezultat. Sam Marco w krótki wywiadzie dla telewizji DSF przyznał, że z każdym okrążeniem ból stawał się coraz silniejszy, dlatego okrążenia były gorsze. Marco i jego zespół zrobią wszystko, by wystąpić w jutrzejszych kwalifikacjach, które odbędą się o 23.05 czasu polskiego.

Wyniki treningu Grand Prix Kataru klasy 250cc:

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
115 zapytań w 0,367 sek