Home / MotoGP / GP Wielkiej Brytanii: Warm-up dla Aleixa Espargaro

GP Wielkiej Brytanii: Warm-up dla Aleixa Espargaro

Aleix Espargaro uzyskał najlepszy czas okrążenia podczas porannej rozgrzewki MotoGP na torze Silverstone. Drugi był Takaaki Nakagami, a trzeci brat Aleixa, Pol Espargaro, który wystartuje z pole position. Marc Marquez ponownie w ten weekend przewrócił się, choć tym razem niegroźnie.

Kliknij, aby pominąć reklamy
Wyniki Warm-up
POS RIDER NAT TEAM TIME/DIFF LAP MAX (KM/H)
1 Aleix Espargaro SPA Aprilia Gresini (RS-GP) 2’0.325s 7/10 333k
2 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V) +0.026s 6/8 327k
3 Pol Espargaro SPA Repsol Honda (RC213V) +0.135s 7/10 334k
4 Jorge Martin SPA Pramac Ducati (GP21)* +0.229s 8/9 333k
5 Iker Lecuona SPA KTM Tech3 (RC16) +0.259s 7/10 325k
6 Fabio Quartararo FRA Monster Yamaha (YZR-M1) +0.287s 4/10 329k
7 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR) +0.367s 5/9 329k
8 Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR) +0.372s 8/9 330k
9 Jack Miller AUS Ducati Team (GP21) +0.387s 9/10 336k
10 Marc Marquez SPA Repsol Honda (RC213V) +0.526s 5/6 334k
11 Alex Marquez SPA LCR Honda (RC213V) +0.929s 9/10 334k
12 Danilo Petrucci ITA KTM Tech3 (RC16) +0.932s 7/10 331k
13 Luca Marini ITA Sky VR46 Avintia Ducati (GP19)* +0.933s 4/10 333k
14 Brad Binder RSA Red Bull KTM (RC16) +0.999s 9/10 331k
15 Johann Zarco FRA Pramac Ducati (GP21) +1.000s 7/9 336k
16 Cal Crutchlow GBR Monster Yamaha (YZR-M1) +1.026s 9/10 329k
17 Francesco Bagnaia ITA Ducati Team (GP21) +1.041s 8/9 336k
18 Miguel Oliveira POR Red Bull KTM (RC16) +1.187s 7/10 329k
19 Valentino Rossi ITA Petronas Yamaha (YZR-M1) +1.476s 9/10 329k
20 Jake Dixon GBR Petronas Yamaha (YZR-M1) +1.622s 7/7 324k
21 Enea Bastianini ITA Avintia Ducati (GP19)* +1.670s 4/6 331k

Źródło: crash.net

Kliknij, aby pominąć reklamy

AUTOR: Paweł Krupka

Fan sportów motorowych każdego rodzaju - w szczególności Formuły 1, poprzez wyścigi motocyklowe, rajdy samochodowe, a na żużlu kończąc. Na portalu MOTOGP.PL regularnie od 2009 roku.

Dodaj komentarz

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
133 zapytań w 0,984 sek