Home / WSBK / Chaz Davies ponownie wygrywa drugą część kwalifikacji

Chaz Davies ponownie wygrywa drugą część kwalifikacji

Na torze Nurburgring zakończyła się już druga część kwalifikacji do sesji Superpole. Podobnie jak to miało miejsce podczas wczorajszego, drugiego treningu, najszybszy czas okrążenia uzyskał Chaz Davies. Drugi rezultat wykręcił Sylvain Guintoli, a prowizoryczny pierwszy rząd uzupełnił kierowca zespołu Kawasaki Racing Team – Loris Baz.

Wyniki 2 części kwalifikacji:

1. Chaz Davies GBR BMW GoldBet S1000RR HP4 1m 54.223s
2. Sylvain Guintoli FRA Aprilia Racing RSV4 1m 54.645s
3. Loris Baz FRA Kawasaki Racing ZX-10R 1m 54.695s
4. Davide Giugliano ITA Althea Aprilia RSV4 1m 54.769s
5. Jonathan Rea GBR Pata Honda CBR1000RR 1m 54.793s
6. Tom Sykes GBR Kawasaki Racing ZX-10R 1m 54.906s
7. Marco Melandri ITA BMW GoldBet S1000RR HP4 1m 54.938s
8. Eugene Laverty IRL Aprilia Racing RSV4 1m 54.948s
9. Leon Camier GBR Fixi Crescent Suzuki GSX-R1000 1m 55.065s
10. Ayrton Badovini ITA Alstare Ducati 1199 R 1m 55.093s
11. Michel Fabrizio ITA Red Devils Roma Aprilia RSV4 1m 55.142s
12. Leon Haslam GBR Pata Honda CBR1000RR 1m 55.416s
13. Jules Cluzel FRA Fixi Crescent Suzuki GSX-R1000 1m 55.890s
14. Max Neukirchner GER MR Ducati 1199 R 1m 56.006s
15. Matej Smrz CZE Yamaha Deutschland YZF-R1 1m 56.230s

Nie awansowali do Superpole:

16. Mark Aitchison AUS Pedercini Kawasaki ZX-10R 1m 56.344s
17. Markus Reiterberger GER VANZON-REMEHA BMW S1000RR 1m 56.362s
18. Carlos Checa ESP Alstare Ducati 1199 R 1m 56.451s
19. Federico Sandi ITA Pedercini Kawasaki ZX-10R 1m 57.482s
20. Vittorio Iannuzzo ITA Grillini Dentalmatic BMW S1000RR 1m 58.409s

Oficjalne rekordy WSBK toru Nurburgring:
Najlepsze okrążenie: Max Biaggi ITA Aprilia Racing RSV4 1m 53.267s (2012)
Najlepsze okrążenie wyścigu: Max Biaggi ITA Aprilia Racing RSV4 1m 55.267s (2012)

AUTOR: migal

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
146 zapytań w 1,814 sek