Home / WSBK / Kwalifikacje ponownie dla Sykesa

Kwalifikacje ponownie dla Sykesa

 Zakończyła się druga część kwalifikacji, która wyłoniła piętnastkę zawodników, którzy przystąpią do walki o Pole Position do jutrzejszych wyścigów. Jak na razie, z prowizoryczne pierwsze pole startowe należy do Toma Sykesa – który podobnie jak to miało miejsce podczas wczorajszej sesji kwalifikacyjnej, uzyskał najlepszy czas jednego okrążenia.

Po wilgotnym i wietrznym piątku na torze Donington Park, dzisiejsza druga sesja kwalifikacyjna odbyła się pod słonecznym niebem. Taka pogoda sprawiła, że czasy okrążeń jakie uzyskiwali kierowcy, były znacznie lepsze. Takie warunki najlepiej wykorzystał #66, który ustanowił najlepszy czas kwalifikacji. Drugi rezultat „wykręcił” Sylvain Guintoli, a prowizoryczną pierwsza linię zamknie – co może być małym zaskoczeniem – Leon Camier z zespołu Crescen FIXI Suzuki.

Wyniki sesji kwalifikacyjnych:

1. Tom Sykes GBR Kawasaki Racing ZX-10R 1m 28.800s
2. Sylvain Guintoli FRA Aprilia Racing RSV4 1m 29.026s
3. Leon Camier GBR Fixi Crescent Suzuki GSX-R1000 1m 29.090s
4. Marco Melandri ITA BMW GoldBet S1000RR HP4 1m 29.107s
5. Loris Baz FRA Kawasaki Racing ZX-10R 1m 29.167s
6. Chaz Davies GBR BMW GoldBet S1000RR HP4 1m 29.256s
7. Davide Giugliano ITA Althea Aprilia RSV4 1m 29.274s
8. Jonathan Rea GBR Pata Honda CBR1000RR 1m 29.446s
9. Eugene Laverty IRL Aprilia Racing RSV4 1m 29.587s
10. Michel Fabrizio ITA Red Devils Roma Aprilia RSV4 1m 29.950s
11. Carlos Checa ESP Alstare Ducati 1199 R 1m 29.956s
12. Jules Cluzel FRA Fixi Crescent Suzuki GSX-R1000 1m 30.066s
13. Niccolo Canepa ITA Alstare Ducati 1199 R 1m 30.078s
14. Ayrton Badovini ITA Alstare Ducati 1199 R 1m 30.404s
15. Leon Haslam GBR Pata Honda CBR1000RR 1m 30.413s

Nie awansowali do Superpole:

16. Max Neukirchner GER MR Ducati 1199 R 1m 30.817s
17. Federico Sandi ITA Pedercini Kawasaki ZX-10R 1m 32.010s
18. Alexander Lundh SWE Pedercini Kawasaki ZX-10R 1m 32.145s
19. Vittorio Iannuzzo ITA Grillini Dentalmatic BMW S1000RR 1m 33.141s

AUTOR: migal

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
144 zapytań w 1,725 sek