Home / WSBK / Sobota dniem wyścigu

Sobota dniem wyścigu

W czwartek 22 lutego ruszają pierwsze w tym sezonie wyścigi o Mistrzostwo Świata SBK na torze Losail w Katarze.
Sezon zapowiada się niezwykle ciekawie biorąc pod uwagę to iż startować będzie Max Biaggi. Czy znajdzie on sposób na wspaniale jeżdżącegW czwartek 22 lutego ruszają pierwsze w tym sezonie wyścigi o Mistrzostwo Świata SBK na torze Losail w Katarze.
Sezon zapowiada się niezwykle ciekawie biorąc pod uwagę to iż startować będzie Max Biaggi. Czy znajdzie on sposób na wspaniale jeżdżącego w zeszłym sezonie Troya Baylissa i jego Ducati zobaczymy to już podczas sobotniego wyścigu.

Rozkład rundy pierwszej:

Czwartek 22 luty
– treningi i kwalifikacje dla SBK i SSP 600
Piątek 23 luty
– końcowe kwalifikacje dla SBK i SSP 600 a potem Superpole decydujące o miejscach startowych 16 z najszybszych jeźdźców
– kwalifikacje SBK godzina 11.00 czasu lokalnego, 8.00 GMT, 9.00 CET
– kwalifikacje SSP 600 godzina 13.45 czasu lokalnego, 10.45 GMT, 11.45 CMT
– Superpole godzina 16.00 czasu lokalnego, 13.00 GMT, 14.00 CET
Sobota 24 luty
– wyścigi dla obu klas SBK i SSP 600
– wyścig pierwszy SBK godzina 12.00 czasu lokalnego, 9.00 GMT, 10.00 CET
– wyścig SSP 600 godzina 13.20 czasu lok. , 10.20 GMT, 11.20 CET
– wyścig drugi SBK godzina 15.30 czas lok., 12.30 GMT, 13.30 CET

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
115 zapytań w 0,354 sek