Home / WSBK / Szkopek opuszcza Walencję

Szkopek opuszcza Walencję

Paweł Szkopek nie będzie mógł wystartować w trzeciej rundzie Wyścigowych Motocyklowych Mistrzostw Świata, która w najbliższy weekend odbędzie się w hiszpańskiej Walencji. Powodem jest poważna kontuzja, której nabawił się podczas treningu przed wyścigiemPaweł Szkopek nie będzie mógł wystartować w trzeciej rundzie Wyścigowych Motocyklowych Mistrzostw Świata, która w najbliższy weekend odbędzie się w hiszpańskiej Walencji. Powodem jest poważna kontuzja, której nabawił się podczas treningu przed wyścigiem w Katarze. Zawodnik Automobilklubu Polski ma podwójne złamania kości śródręcza.

Już przed wyścigiem w Katarze lekarze do ostatniej chwili zastanawiali się czy dopuścić Pawła do startu w wyścigu. Ostatecznie wystartował po przyjęciu silnych leków przeciwbólowych. Jak się okazało po wyścigu, pierwsza diagnoza medyczna, która zakładała, że nadgarstek jest zwichnięty, była błędna.

Po powrocie zawodnika do kraju lekarze stwierdzili złamanie 4 i 5 kości śródręcza prawej ręki i kłopoty z tkanką miękką nadgarstka. W tej sytuacji Szkopek nie może wystartować w trzeciej rundzie Mistrzostw Świata rozgrywanej w Walencji.

Paweł Szkopek: Bardzo żałuje, że nie będę mógł wystartować w najbliższą niedzielę na hiszpańskim torze, ale uniemożliwia mi to podwójne złamanie prawej ręki w nadgarstku. Mam nadzieję, że do kolejnej rundy Mistrzostw Świata rozgrywanej w holenderskim Assen, będę już w formie i lekarze pozwolą mi na udział w wyścigu.”

W najbliższy weekend będziemy mogli zobaczyć Pawła Szkopka w roli eksperta komentującego przebieg Grand Prix Malezji w studio F1 Telewizji Polsat (sobota: 10.45-12.15, niedziela: 10.45-14.45).
Zawodnik będzie także gościem TVP 1 w programie „Kawa czy herbata” w dniu 7 kwietnia (6:00-8:00).

Informacja prasowa

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
135 zapytań w 1,188 sek