Home / MotoGP / GP Andaluzji: Quartararo najszybszy w Warm-up

GP Andaluzji: Quartararo najszybszy w Warm-up

Fabio Quartararo wykręcił najlepszy czas okrążęnia porannej rozgrzewki MotoGP przed GP Andaluzji. Bardzo szybki był też Andrea Dovizioso, który zaczyna wyścig dopiero z 14. pola. Kontuzjowany Alex Rins przejechał tylko 3 okrążenia.

Kliknij, aby pominąć reklamy
Wyniki Warm-up
Pos Rider Nat Team Time/Diff Lap Max (km/h)
1 Fabio Quartararo FRA Petronas Yamaha (YZR-M1) 1’37.71s 11/11 286k
2 Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP20) +0.114s 11/12 292k
3 Maverick Viñales SPA Monster Yamaha (YZR-M1) +0.138s 12/12 286k
4 Francesco Bagnaia ITA Pramac Ducati (GP20) +0.152s 9/12 293k
5 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V) +0.192s 11/12 288k
6 Brad Binder RSA Red Bull KTM (RC16)* +0.292s 5/12 288k
7 Aleix Espargaro SPA Aprilia Gresini (RS-GP) +0.308s 4/9 288k
8 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR) +0.315s 7/12 287k
9 Franco Morbidelli ITA Petronas Yamaha (YZR-M1) +0.329s 12/12 285k
10 Pol Espargaro SPA Red Bull KTM (RC16) +0.362s 8/11 290k
11 Danilo Petrucci ITA Ducati Team (GP20) +0.429s 12/12 292k
12 Valentino Rossi ITA Monster Yamaha (YZR-M1) +0.478s 8/12 287k
13 Miguel Oliveira POR Red Bull KTM Tech3 (RC16) +0.488s 12/12 286k
14 Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP20) +0.546s 11/12 292k
15 Johann Zarco FRA Reale Avintia (GP19) +0.632s 11/11 289k
16 Alex Marquez SPA Repsol Honda (RC213V)* +0.991s 10/12 288k
17 Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V) +1.005s 10/11 287k
18 Iker Lecuona SPA Red Bull KTM Tech3 (RC16)* +1.114s 10/12 287k
19 Bradley Smith GBR Aprilia Test Rider (RS-GP) +1.248s 9/12 286k
20 Tito Rabat SPA Reale Avintia (GP19) +1.595s 10/12 286k
21 Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR) +5.847s 2/4 283k

Źródło: crash.net

Kliknij, aby pominąć reklamy

AUTOR: Paweł Krupka

Fan sportów motorowych każdego rodzaju - w szczególności Formuły 1, poprzez wyścigi motocyklowe, rajdy samochodowe, a na żużlu kończąc. Na portalu MOTOGP.PL regularnie od 2009 roku.

Dodaj komentarz

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
138 zapytań w 0,982 sek