Home / WMMP / Udane kwalifikacje w Moście

Udane kwalifikacje w Moście

Zespół Suzuki GRANDys duo optymistycznie rozpoczął pierwszy dzień oficjalnych zawodów w Moście. Andy Meklau i Gregory Junod wystartują jutro z pierwszej linii w wyścigu klasy Superbike.

Gregory miał szansę wygrać kwalifikacje, ale jeden z wolniejszych rywali zajechał drogę naszemu zawodnikowi. Dziewiętnaste miejsce zajął Adam Kropiwnicki.
 

Andy Meklau zajął też drugie miejsce w klasie Superstock 1000 i liczymy na jego zwycięstwo w jutrzejszym wyścigu. Dzisiejsze kwalifikacje odbywały się w zmiennych warunkach atmosferycznych i nasi zawodnicy nie mogli pokazać pełnego potencjału. Mamy nadzieję, że jutro zobaczymy wszystkich na podium.
 
Jacek Grandys, team manager:

Była dziś szansa na wygranie kwalifikacji, ale na torze było wielu zawodników i nasi podopieczni nie mieli miejsca na czysty przejazd. Najważniejszy jest jednak jutrzejszy wyścig i wierzę, że wtedy pokażemy nasz potencjał.

 
Andy Meklau, Superbike i Superstock 1000:

Mój wynik mógłby być dziś lepszy, ale wiemy, co trzeba zmienić na wyścig w ustawieniach motocykla. Myślę, że jutro będziemy szybsi i staniemy na podium.
 

Gregory Junod, Superbike:

Motocykl i cały zespół pracuje bardzo dobrze, jestem zadowolony z naszej współpracy. Miałem dziś pecha, ponieważ mój czas byłby dużo lepszy. Mam nadzieję, że jutro nie będzie padać i wygram wyścig.
 

Adam Kropiwnicki, Superbike:

Miałem dziś problemy ze skrzynią biegów i czeka nas długa noc w naprawie. Jednak mój czas daje nadzieje na dobry wynik, dlatego liczę na dobry wynik w wyścigu.
 

Wyniki kwalifikacji:

Superstock 1000:

1 Michal Filla

2 Andy Meklau

3 Fabrizio Pellizzon

4 Tomas Miksovsky

5 Michal Sambera

 

Superbike:

1 Paweł Szkopek

2 Michal Filla

3 Andy Meklau

4 Gregory Junod

5 Radek Rous

19 Adam Kropiwnicki
 

AUTOR: TomekGP

Założyciel MotoSP.pl - Redaktor Naczelny portalu. Od ponad 10 lat związany ze sportami motorowymi na dwóch i czterech kółkach. Prywatnie zafascynowany motocyklami.

Dodaj komentarz

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
138 zapytań w 1,194 sek