Home / MotoGP / Mugello: dzień pierwszy

Mugello: dzień pierwszy

Sete Gibernau uzyskał najlepszy czas podczas pierwszego dnia Grand Prix Włoch na torze Mugello. Hiszpan był szybki przez cały dzień. Rano uplasował się na trzeciej pozycji za Rossim i BiagSete Gibernau uzyskał najlepszy czas podczas pierwszego dnia Grand Prix Włoch na torze Mugello. Hiszpan był szybki przez cały dzień. Rano uplasował się na trzeciej pozycji za Rossim i Biaggim, ale po południu czas 1:50.662 pozwolił mu pozostanie na szczycie listy z czasami co najmniej do jutrzejszego porannego treningu.
Drugi czas dnia uzyskał Włoch, ale inny niż można by się spodziewać, Max Biaggi (1:50.680). Trzy tygodnie przerwy w jeździe na motocyklu widocznie wystarczyły Biaggi’emu na rehabilitację po groźnej wywrotce we Francji. Co więcej, nowe części (m.in. widelec, który szczególnie wpłynął na poprawę stabilności motocykla) od HRC okazały się bardzo przydatne i jak to określił sam Max: „To był najlepszy piątek w tym sezonie”.
Trzeci czas dnia przypadł Mistrzowi Świata Valentino Rossi’emu. Rossi (1:50.778), pomimo dopiero czwartej pozycji po południu (1:50.854), okazał się najbardziej systematyczny w robieniu szybkich kółek. Na pewno jutro pokaże na co go naprawdę stać, tym bardziej, że jest na swoim terytorium.
Pewnym zaskoczeniem jest dobra postawa kierowców Ducati. Carlos Checa (1:50.818) i Loris Capirossi (1:50.912) okazali się najszybszym zespołem, zdominowali bowiem klasyfikację dotyczącą prędkości maksymalnej. Checa uzyskał rano 340,1 km/h.
Pozytywny dzień mieli dziś również wracający po przerwie spowodowanej kontuzjami Makoto Tamada (dziesiąty) i Alex Hofmann (piętnasty).
Imponujący występ zaliczył dziś David Checa zastępujący kontuzjowanego Toni’ego Eliasa. Hiszpan szybko „oswoił się” z Yamahą i wykręcił po południu czas tylko o pół sekundy gorszy od czasu Troya Baylissa.

Wyniki:

Pierwszy trening

Drugi trening

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
136 zapytań w 0,953 sek