Home / MotoGP / Poncharal: "Colin jest wspaniały"

Poncharal: "Colin jest wspaniały"

Dyrektor zespołu Yamaha Tech 3 Herve Poncharal jest zachwycony Colinem Edwardsem. Amerykanin zadebiutował w nowym zespole podczas testów w Sepang.

Edwards zajął drugie miejsce, tuż za mistrzem świata 2006 Nicky Haydenem oraz był najszybszym kierowcDyrektor zespołu Yamaha Tech 3 Herve Poncharal jest zachwycony Colinem Edwardsem. Amerykanin zadebiutował w nowym zespole podczas testów w Sepang.

Edwards zajął drugie miejsce, tuż za mistrzem świata 2006 Nicky Haydenem oraz był najszybszym kierowcą jeżdżącym na wyścigowych oponach.

”Colin był wspaniały” – Poncharal powiedział dla crash.net. „Zastanawiałem się czy będzie on wystarczająco zmotywowany. Czy będzie zadowolony z przejścia z fabrycznego zespołu do niezależnego. Ale on był absolutnie rewelacyjny. Był stanowczy i pewny siebie, dlatego z łatwością pokonywał tor i wysuwał się na prowadzenie – był bardzo szybki.”

„Colin z technicznego punktu widzenia jest bardzo dobrze przygotowany dlatego, że jako jedyny jeździł wcześniej dla Yamahy. To duża frajda pracować z nim, nie znaczy to jednak, że nie bierzemy na poważnie tego co robimy.”

„ Jesteśmy zadowoleni mogąc z nim pracować i on tez wygląda na zadowolonego. Także współpraca Colina z Jamesem przebiega bez zakłóceń.”

Edwards zagościł w MotoGP w 2003 roku na Aprilii. Wcześniej zdobył dwa tytuły mistrza świata w klasie Superbike. W sezonie 2004 Teksańczyk trafił do zespołu Honda Gresini. W latach 2005-2007 wraz z Valentino Rossim tworzył fabryczny zespół Yamahy.

Colin cztery razy stawał na drugim miejscu podium, cztery razy na trzecim, zdobył dwa pierwsze pola startowe oraz trzy najszybsze okrążenia podczas wyścigów. Najbliżej wygranej był podczas Grand Prix Assen w 2006 roku, kiedy na ostatnim zakręcie wypadł z toru i wygrał jego rodak Nicky Hayden.

Źródło: www.crash.net

AUTOR: Redakcja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są gwiazdką *

*

Niniejsza strona internetowa korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Dowiedz się więcej w Polityce prywatności.
145 zapytań w 2,223 sek